Lancea destinului, sfantul graal si o posibila linie genealogica lasata de Iisus
De la bun inceput, trebuie mentionat faptul ca incitantul corpus de legende si credinte care inconjoara obiectul Graalului este cu desavarsire necunoscut si nerecunoscut atat in credintele si obiceiurile romanesti, cat si in traditiile Bisericii Ortodoxe, in general. Fascinatia pentru Graal, presupusul potir sau vas de care s-ar fi servit Mantuitorul in decursul celebrei Cine cea de Taina, este strict legata de ciclurile epice ale cavalerilor din Europa Apuseana, precum si de cateva traditii si texte ale catehismului catolic. Legendele afirma ca Potirul Sfant are puteri miraculoase, iar cel care il poseda devine puternic si ocrotit de orice rau.
In Evul Mediu circulau o sumedenie de legende, povestiri si cantece cu Sfantul Graal, insa nici macar acum nu se stie ce era de fapt Sfantul Graal. Unii spun ca Sfantul Graal era cupa din care Iisus a baut la Cina cea de Taina.
Altii spun ca Sfantul Graal era sulita romana cu care a fost strapuns Iisus pe cruce. Numita si "Lancea Destinului" aceasta ar fi fost si in posesia lui Adolf Hitler care era profund fascinat de acest artefact ce urma sa il faca invincibil....ceea ce s-a si intamplat....pentru o perioada de timp.
Altii afirma ca Sfantul Graal era capul lui Ioan Botezatorul , desi la la vremea respectiva erau in circulatie multe asemenea relicve sfinte , toate pretizand ca sunt autentice.
O alta varianta afirma ca Sfantul Graal reprezenta o serie de documente despre un membru al familiei lui Iisus. Potrivit acestei ultime variante, Iisus a fost casatorit cu Maria Magdalena si, impreuna, au avut un copil.Iar documentele respective certificau acest lucru. In sprijinul acestei ultime versiuni vine si interpretarea potrivit careia “San Greal” - Sfantul Graal era de fapt o traducere gresita a “sang real” - sange regesc! Astfel, Sfantul Graal reprezenta insusi marele secret al crestinatatii: Iisus a fost casatorit cu Maria Magdalena si a avut un copil.
In final pentru unii Sfantul Graal ramane Cautarea suprema.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu